Ontvang onze checklist

Ontvang onze handige checklist voor zaken waar u op moet letten bij een verhuizing.

Download de Verhuis Checklist

Verhuizen en verzekeren: wat moet u allemaal regelen?

Bij een verhuizing komt veel kijken. U moet van alles regelen en verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het belangrijk dat u uw verhuizing op tijd aan uw verzekeraar doorgeeft, zodat u bij eventuele schade niet tegen vervelende verrassingen aanloopt.

Wat moet ik doorgeven aan mijn verzekeraar bij een verhuizing?

Woonverzekeringen: inboedel en opstal

Uw inboedel- en opstalverzekering zijn gekoppeld aan uw adres. Als u verhuist en geen adreswijziging doorgeeft, bent u op uw nieuwe adres niet verzekerd. Met alle gevolgen van dien. Uw verzekeraar moet bij een verhuizing uw premie opnieuw berekenen, omdat deze onder andere wordt bepaald door uw woonplaats en de grootte van uw nieuwe woning. Geef uw nieuwe adres dus op tijd door aan uw inboedel- en opstalverzekeraar en controleer of de dekkingen nog kloppen bij uw nieuwe situatie.

Auto, brommer en motor

Ook voor uw auto-, brommer- en motorverzekering is uw adres van belang. De kans op schade of diefstal is in een grote stad namelijk groter dan op het platteland. Maar ook als u binnen een grotere plaats naar een andere wijk verhuist, kan het risico veranderen. Dit heeft gevolgen voor uw premie. En misschien rijdt u voortaan wel minder kilometers, bijvoorbeeld omdat u dichter bij uw werk bent gaan wonen. Dat beïnvloedt de premie net zo goed. Ook voor deze verzekeringen geldt dus: geef uw nieuwe woonadres op tijd door en controleer de dekkingen.

Zo geeft uw nieuwe adres aan ons door

Heeft u verzekeringen via Aon afgesloten? Dan kunt u uw nieuwe adres op verschillende manieren aan ons doorgeven:

De verhuis-checklist

Maak gebruik van onze Verhuis Checklist

U gaat verhuizen naar een nieuw stulpje. Dat is een mooi vooruitzicht! Maar voordat het zover is, moet u veel regelen. Zoals verhuisdozen inpakken, nieuwe aansluiting voor gas, water en licht. Of als u gaat verbouwen misschien wel een aanhanger om bouwafval mee naar de stort te brengen. In de hectiek van een verhuizing ziet u makkelijk iets over het hoofd, dat is voor de meeste verhuizers zeer herkenbaar. Aon helpt u graag bij het voorbereiden van uw verhuizing, met de Verhuis Checklist

Download de Verhuis Checklist

Wilt u zeker weten dat u alles goed geregeld heeft? Of wellicht toch nog een verzekering afsluiten of aanpassen? Neem dan contact met ons op. Dan zorgen we samen dat u goed verzekerd bent tijdens en/of na de verhuizing. We wensen u een goede en vooral zorgeloze overgang naar uw nieuwe (t)huis!

Uw verzekering tijdens en na de verhuizing

Als u gaat verhuizen, neemt de kans op schade toe. Helaas is een ongelukje tijdens het sjouwen, verbouwen en inrichten zo gebeurd. Controleer daarom voor de grote verhuisdag wat uw huidige verzekeringen wel en niet dekken. In uw verzekeringsvoorwaarden vindt u meer informatie over aanvullende dekkingen tijdens uw verhuizing.

Een vriend laat iets vallen tijdens mijn verhuizing, is dit verzekerd?

Omdat het gaat om een vriendendienst, zijn uw vrienden in dit geval officieel niet aansprakelijk. De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen hebben speciale regels voor vriendendiensten, waardoor u de schade in veel gevallen toch kunt verhalen op uw vriend, als hij deze verzekering tenminste heeft. Houd er wel rekening mee dat veel verzekeraars een maximum vergoedingsbedrag hanteren.

Zijn nieuwe meubels ook meeverzekerd?

Bij een verhuizing koopt u wellicht ook nieuwe meubels. Veel inboedelverzekeringen maken gebruik van een inboedelwaardemeter. Als u die toepast, bent u altijd verzekerd voor de daadwerkelijke waarde van uw spullen. Het is wel belangrijk dat u na uw verhuizing de inboedelwaardemeter opnieuw invult, vanaf dan zijn uw nieuwe meubels standaard meeverzekerd.

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens de verhuizing?

Tijdens het vervoer van uw spullen van de oude naar de nieuwe woning, zijn de spullen verzekerd via de verzekering van het verhuisbedrijf. Verhuist u uw inboedel zelf? Dan is deze tijdens het vervoer niet altijd verzekerd, of maar heel beperkt. Het advies is dus om gebruikt te maken van een verhuisbedrijf als u uw spullen verzekerd wilt verhuizen van de ene naar de andere woning. U hoeft de verhuizing trouwens niet in één dag af te ronden. De meeste inboedelverzekeringen houden rekening met een overgangsperiode van dertig dagen bij een verhuizing. Vanaf het moment dat u de adreswijziging doorgeeft, is uw inboedel dus dertig dagen lang verzekerd op uw oude én uw nieuwe adres. Er moet dan wel sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking valt, zoals diefstal als gevolg van een inbraak. Duurt de verhuizing langer? Neem dan contact op met uw verzekeraar. In veel gevallen is maatwerk mogelijk, zodat de inboedel toch verzekerd is.

Let op voor afwijkende voorwaarden

Voor kunst gelden vaak afwijkende voorwaarden. Kunstvoorwerpen zijn meestal alleen verzekerd op het adres dat op uw polis staat; tijdens uw verhuizing zijn kunstvoorwerpen bijvoorbeeld maar veertien dagen verzekerd op beide adressen.

Maakt u gebruik van een opslagruimte tijdens de verhuizing? Ook dit kunt u in de meeste gevallen meeverzekeren. Houd dan wel rekening met een hoger eigen risico, een beperktere dekking en een maximum verzekerd bedrag. Neem contact op met uw verzekeraar als u gebruik wilt maken van deze dekking.

Tip: Geef de verhuisdatum en adreswijziging zodra u deze weet door aan uw tussenpersoon of verzekeraar.

Interessante artikelen

Inbraak in schuren en garages neemt toe: dit moet u weten

Spullen in een losstaande schuur of garage zijn niet altijd meeverzekerd met de rest van de inboedel.

Voorkom inbrekers in uw schuur of garage

Schuren en garages zijn populair bij inbrekers. Gedurende 2020 waren deze bijgebouwen zelfs even vaak het doelwit van inbraak als woonhuizen.

Wat is er verzekerd in mijn tuin?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook als dat hoekje in de tuin is. Goed om u vooraf te informeren: wat is er verzekerd en waar heeft u recht op?