Ziekmelding ontvangen? Vergeet Verzekeringsinzicht niet!

Bij ziekmeldingen is het belangrijk dat u de verzekeraar snel op de hoogte stelt. Dat kon vroeger relatief informeel; bijvoorbeeld via de tussenpersoon. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Alle verzuimverzekeraars verwachten dat u een online programma gebruikt om met ze te communiceren. Aon gebruikt Verzekeringsinzicht.   

Wat is verzekeringsinzicht? 

Informatie over ziekmeldingen en herstel vallen onder de noemer ‘gevoelige persoonsgegevens’. Om daar veilig mee te werken, moeten zowel de verzekeraar als u voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Door te werken met een portaal kan de verzekeraar de veiligheid en privacy waarborgen. Daarom werkt Aon met: www.verzekeringsinzicht.nl

Via dit portaal kunt u ziekmeldingen doorgeven en communiceert u met de verzekeraar. Dat is heel handig, mits u er ook gebruik van maakt. Daar gaat het nog wel eens mis. Met enige regelmaat komen wij de volgende drie problemen tegen. Dat is jammer. Ze zijn eenvoudig te voorkomen terwijl achteraf herstellen – als dat al mogelijk is – veel tijd en inspanning kost.  

Waar moet u opletten als u verzekeringsinzicht gebruikt? 

1. Te late melding van ziektegevallen

Verzekeraars stellen in de polisvoorwaarden dat ziekte binnen twee werkdagen gemeld moet worden. Als een ziekmelding te laat binnenkomt, dan heeft dat gevolgen voor de eigen risicoperiode. Die gaat pas na de melding in. Heeft u een eigen risicoperiode van zes weken, en geeft u pas na drie weken door dat iemand ziek is, dan heeft u in totaal negen weken eigen risico in plaats van zes. Via Verzekeringsinzicht kan de verzekeraar het tijdstip van de ziekmelding zien. Daarom is het heel belangrijk ziekmeldingen direct in dit portaal te plaatsen. 

2. Berichten missen 

Alle communicatie tussen u en de verzekeraar verloopt via Verzekeringsinzicht. Er wordt niet gebeld of gemaild over het schadedossier. Zo zorgt de verzekeraar dat aan de AVG privacywetgeving voldaan wordt. Als de verzekeraar een vraag of verzoek heeft, dan verschijnt er een bericht in het portaal. Reageert u niet, of niet op tijd, dan heeft dat gevolgen voor de afwikkeling van het schadedossier. U hoeft niet dagelijks in Verzekeringsinzicht te kijken of er berichten zijn. U krijgt namelijk automatisch een email melding, als uw verzekeraar een bericht voor u heeft klaargezet. Controleer of u die melding ziet (dat het niet bij de spam belandt) en geef antwoord op berichten in Verzekeringsinzicht.  

3. Betaal de premie op tijd 

Als u de premie niet op tijd betaalt, heeft dat gevolgen voor de dekking. Vergeet u te betalen, dan schort de verzekeraar de polis op. Tijdens de opschorting is er geen verzekeringsdekking. De polis gaat pas weer in op de dag dat de achterstallige premie alsnog is betaald. Krijgt u een ziektegeval tijdens deze opschortingsperiode, dan maakt het niet uit of u de premie alsnog betaalt. Het ziektegeval telt niet mee voor de verzekering. Uw Betalingsherinneringen lopen - net als alle andere berichten - via Verzekeringsinzicht. Ook daarom is het heel belangrijk om berichten van dit portaal goed in de gaten te houden.  

Uw verzekeraar praat via www.verzekeringsinzicht.nl

Uitval van een medewerker is vervelend. Maak dit niet erger door berichten van de verzekeraar te missen. Gebruik www.verzekeringsinzicht.nl om ziekmeldingen door te geven en hou in de gaten te houden of er berichten in dit portaal op u staan te wachten.  

Meer weten? Wij staan voor u klaar

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en risico’s van uw verzuimverzekering? Onze adviseurs denken graag met u mee, geven advies op maat en wijzen u gelijk op de belangrijkste clausules en voorwaarden. Uzelf van de beste beslissing verzekeren is eenvoudiger dan u denkt: vraag Aon om advies. Neem direct contact op. 

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten.

Wat u moet weten over kort verzuim van medewerkers

Wat u moet weten over kort verzuim van medewerkers

Kort verzuim komt relatief veel voor. Het lijkt misschien onschuldig als werknemers een paar dagen ziek zijn. Toch tonen recente cijfers van het CBS aan dat het ziekteverzuim in 2024 het eerste kwartaal 5,5% bedroeg. Dit is lager dan het eerste kwartaal van 2023. Toch betekent dat op een gemiddelde werkdag 1 op de 17 werknemers ziek is.

verzuim

Top 5 gevaren voor uw bedrijf: ziekteverzuim

Uitval van personeel zorgt in veel gevallen voor problemen. Daarom is het belangrijk om ziekteverzuim zo goed mogelijk te voorkomen. Maar hoe doet u dat?

Wat kost een zieke medewerker?

Wat kost een zieke medewerker?

Een zieke werknemer kost meer dan de meeste bedrijven denken. Wat denkt u dat een zieke werknemer per dag kost?

Klantverhaal verzuim

Verzuim verzekeren: 'Je moet voor jezelf heel duidelijk weten hoe je ervoor staat.'

“Je hoopt natuurlijk dat niemand ziek wordt, maar als het dan toch gebeurt, is het fijn om een verzekering te hebben waar je echt wat aan hebt.” Ingeborg van Eck is manager van het bedrijfsbureau van de Bibliotheek Waterland. Toen ze in 2022 bij de bibliotheek aan de slag ging, ontdekte ze dat er nog geen verzuimverzekering was afgesloten.

Lachende jonge vrouw

De impact op stress

Vrijwel iedere ondernemer heeft te maken met stress. Stress ontstaat wanneer er een  verstoring is in het evenwicht tussen draagkracht en draaglast. 

Stappenplan: Dit moet u doen wanneer een werknemer ziek wordt

Stappenplan: Dit moet u doen wanneer een werknemer ziek wordt

Wat moet u regelen wanneer een medewerker ziek wordt? Wij zetten alle stappen op een rij.

pagina 1 van 0