Dek u tegen financiële schade van een cyberaanval

  • Advies van experts
  • Oplossingen voor uw branche

Cyberverzekering

Wat is een Cyberverzekering?

Een Cyberverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van een hack, lek of attack. Om een cyberverzekering af te sluiten of te verlengen stellen verzekeraars strenge voorwaarden.

Onze cybersecuritypartners Eye Security en ESET helpen u om aan deze voorwaarden te voldoen.

Om te bepalen welke maatregelen nodig zijn voor uw branche en organisatie hebben wij de AIC rapportage ontwikkeld: Aon's Inventarisatie voor een Cyberverzekering.

Relaties met een omzet van maximaal EUR 250 miljoen bieden wij de AIC rapportage aan. Deze is gebaseerd op de eisen en wensen van zeven cyberverzekeraars op dit moment. De kosteloze rapportage geeft inzicht in wat al goed geregeld is en waar de aandachtspunten liggen met het oog op het afsluiten van een Cyberverzekering.

Met de AIC rapportage krijgt u inzicht in de mate waarin u voldoet aan de strenge voorwaarden van verzekeraars. De resultaten kunnen direct gebruikt worden voor een of meerdere offerteverzoeken voor een Cyberverzekering. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek.

Wat doet Aon voor u?

Aon is een onafhankelijke verzekeringsadviseur. Wij bieden de beste verzekering voor uw situatie, die past bij uw wensen en voorkeuren.

Wij bieden verschillende Cyberverzekeringen en vergelijken ze zodat u een verzekering heeft die het best bij u past. Zo bent u goed verzekerd wanneer uw bedrijf het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld een datalek, hack of phishing.

Benieuwd naar de beste Cyberverzekering voor uw situatie?

Waarom een Cyberverzekering afsluiten?

De kans op een cyberaanval wordt steeds groter. Één op de vijf bedrijven wordt getroffen. Ter vergelijking: die verhouding is 1:8000 voor brand.

75% van het mkb is al eens slachtoffer geweest van phishing, en 71% van ransomware slachtoffers is mkb. Een incident kost gemiddeld 270.000 euro en dat kan flink oplopen.

Stel dat u getroffen wordt, dan bent u met een Cyberverzekering gedekt voor de kosten. Een aantal situaties waarin een Cyberverzekering uitkomst biedt

  • Er is een datalek in uw bedrijf waardoor klantdata op straat komt te liggen.
  • Uw bedrijf wordt gehackt waardoor er financiële schade ontstaat.
  • Een van uw medewerkers klikt per ongeluk op een link in een phishing mail waardoor uw netwerk niet meer beveiligd is.

Stel dat één van bovenstaande dingen gebeurt, dan vergoedt een Cyberverzekering de kosten.

Voor wie is de Cyberverzekering?

De Cyberverzekering voor zakelijk gebruik is voor alle organisaties die risico lopen om het slachtoffer te worden van cybercrime.

Ook al doet uw bedrijf niet voornamelijk computerwerk, systemen van een bouwbedrijf of winkel kunnen ook gehackt worden. Voor iedere organisatie heeft Aon een passende oplossing.

Bij het aanvragen van een Cyberverzekering bepalen we met de AIC welke preventieve maatregelen voor uw organisatie nodig zijn om een Cyberverzekering aan te vragen.

Wilt u hulp bij het voldoen aan de preventieve maatregelen, en het voorkomen van cybercrime? Kies dan voor het CyberHulp Startpakket.

Wat dekt  de Cyberverzekering?

De dekking van de Cyberverzekering voor bedrijven is afhankelijk van uw organisatie en polisvoorwaarden. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Wat dekt de Cyberverzekering wel?

  • Kosten voor Indicent Response
  • Schade door een datalek of tekortkomen van netwerkbeveiliging
  • Kosten door inbreuk op auteurs- en merkenrechten
  • Financiële schade doordat uw bedrijf stilstaat door cyberschade (optioneel)
  • Schade door afpersing en ransomware
  • Sommige boetes voor overtreding van de AVG
  • Schade door telefoonfraude

Wat dekt de Cyberverzekering niet?

  • Schade wanneer u niet voldoet aan de verzekeringseisen
  • Schade door uitval van de internetprovider
  • Schade door fraude, illegaal verkregen data, opzet of roekeloosheid
  • Social Engineering en CEO-fraude
  • Contractuele boetes

Wat kost een Cyberverzekering?

Bij een Cyberverzekering zijn de kosten afhankelijk van uw organisatie, risico's en verzekerde bedrag. Weten hoeveel premie u betaalt?

Is een Cyberverzekering verplicht?

Een Cyberverzekering is niet verplicht. Voor sommige sectoren is het wel verplicht om te voldoen aan bepaalde preventieve maatregelen op gebied van cybersecurity.

Bovendien zal naar verwachting eind 2024 wetgeving in werking treden, gebaseerd op de Europese NIS2-richtlijn. Volgens die richtlijn moet een zorgplicht en meldplicht worden opgenomen, waaraan zowel publieke als private organisaties binnen bepaalde sectoren moeten voldoen.

Weet u niet zeker of u voldoet aan de steeds veranderende eisen? Kijk dan eens naar het CyberHulp Startpakket.

Optimaal beschermd met het CyberHulp Startpakket

Om een Cyberverzekering af te sluiten of te verlengen stellen verzekeraars strenge voorwaarden. Het CyberHulp Startpakket helpt daarbij. Het is een samenwerking tussen Aon en partners Eye Security en ESET.

U krijgt hulp bij de verplichte preventieve maatregelen waaraan u moet voldoen. Door medewerkers bewust te maken en door de juiste cybersecuritymaatregelen te nemen, verkleint u de kans op een cyberincident en verhoogt u de cyberweerbaarheid van uw bedrijf. Stel dat uw bedrijf wordt getroffen door een cyberincident, dan zorgt CyberHulp ervoor dat het probleem snel wordt opgelost én dat de kosten zijn gedekt.

Het CyberHulp Startpakket is er voor alle MKB'ers, zzp’ers en voor verenigingen en stichtingen die risico lopen om het slachtoffer te worden van cybercrime.

Schade melden

Help, een cyberincident... Snel ingrijpen bij een cyberaanval is van groot belang om de schade van het incident te beperken. Voor zakelijke relaties heeft Aon daarom een 24/7 telefoonnummer geopend voor hulp bij zelfs maar het geringste vermoeden van zo’n incident. Hierbij maakt het niet uit of de organisatie die belt een Cyberverzekering heeft afgesloten.

Vraag het uw Aon expert

Heeft u een vraag over uw specifieke situatie? Of wilt u meer weten over één van onze oplossingen? Onze experts denken graag met u mee. Bel direct met een van onze adviseurs, of stel uw vraag per e-mail.

Ook interessant

Belangrijk nieuws, handige tips en interessante inzichten.

Hacker achter laptop

Dit moet u weten over phishing

Wat is phishing precies, en hoe werkt het eigenlijk? Lees alles wat u moet weten en praktische tips om phishing te voorkomen.

Digitaal slot

Tips voor een sterk wachtwoord

Hoe maakt u een sterk wachtwoord? Wij geven tips en voorbeelden.

Scherm met foutmelding

Wat is een datalek en hoe voorkomt u het?

Een datalek kan grote gevolgen met zich meebrengen. Hoe kunt u dit voorkomen? Wij zetten een aantal tips op een rij.