Verzekeringen voor samenwerkingsverbanden

Speciaal voor samenwerkingsverbanden in het passend onderwijs is een verzekeringsaanbod ontwikkeld. Waarborg de financiële positie van samenwerkingsverbanden.

Samenwerkingsverbanden

Aon & samenwerkingsverbanden

Iedere branche heeft zijn eigen unieke risico's. Dit geldt ook voor samenwerkingsverbanden, die andere risico's hebben dan andere onderwijsinstellingen. Het liefst wilt u zo goed mogelijk gedekt zijn voor ieder risico in uw branche.

Samen met onze partners en ervaring in de onderwijsbranche, weten we wat er bij u speelt. Zo kunnen we verzekeringen afstemmen die aansluiten bij uw situatie en bent u verzekerd voor wat voor u van belang is.

Kennis van uw sector

Als samenwerkingsverband heeft u wettelijke verplichtingen, voornamelijk op het gebied van aansprakelijkheid.

De onderwijsspecialisten van Aon denken graag met u mee. Door hun expertise en ruime ervaring kunt u vertrouwen op een deskundig advies.. Neem contact op met onze onderwijsspecialisten. Ook wanneer het gaat om andere risico's gaat zoals verzuim, ongevallen of inventaris.

 

Bestuurdersaansprakelijkheid

Volgens de wet is de bestuurder persoonlijk aansprakelijk voor gemaakte fouten. Of voor zaken waar de bestuurder zakelijk verantwoordelijk voor is. Bij een aanspraak komt direct het eigen vermogen van een bestuurder in gevaar. De kosten bij dergelijke claims kunnen snel hoog oplopen. Naast de geclaimde schadebedrag heeft u ook te maken met bijvoorbeeld de verdedigingskosten.

Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u gedekt voor schade op uw eigen vermogen. Neem contact op voor meer informatie. 

Beroepsaansprakelijkheid

De samenwerkingsverbanden geven veel adviezen en dragen een grote verantwoordelijkheid. Een belangrijk onderdeel is de verantwoordelijkheid om alle kinderen zo passend mogelijk onderwijs te bieden. Helaas komt het voor dat niet alle betrokkenen het eens zijn over een genomen besluit. Dit kan grote financiële gevolgen hebben.

Zorg dat u goed verzekerd bent met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor uw samenwerkingsverband. Neem contact op voor meer informatie. 

Bedrijfsaansprakelijkheid

Als bestuurders of medewerkers van een samenwerkingsverband schade veroorzaken, dan biedt de particuliere aansprakelijkheidsverzekering geen dekking. Ook de verzekeringen van de scholen die deelnemen in het samenwerkingsverband bieden geen uitkomst.

Met een bestuurderaansprakelijkheidsverzekering voor samenwerkingsverbanden bent u gedekt voor schade. Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Team Onderwijs & Welzijn 


Schade melden

Meld schade zo snel mogelijk.

Vul het online schadeformulier in of neem contact op met een van onze experts. 

Insights & diensten

Ontdek onze diensten, ondersteund door diepgaande inzichten en praktische artikelen voor uw onderwijsinstelling.

WBTR
Insights

Gevolgen van de WBTR voor de aansprakelijkheid van bestuurders

Iedere bestuurder, commissaris of toezichthouder loopt een bepaald risico om persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld voor financiële schade als gevolg van fouten, verzuim of nalatigheden bij het uitoefenen van de functie. Het ingaan van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) op 1 juli 2021 heeft gevolgen voor bestuurders van (onder andere) verenigingen en stichtingen.

Vosabb
Insights

Begin op tijd met uw aanbestedingstraject

Uw onderwijsinstelling kan aanbestedingsplichtig zijn, ook voor verzekeringen. Dat is een serieuze taak. Zorg dat u op tijd begint. Wij leggen u uit waar u op moet letten.

BMK
Insights

Wel of niet aanbesteden?

Als onderwijsinstelling moet u grote investeringen openbaar aanbesteden. Maar wanneer is een investering een ‘grote investering’? Wat zijn de voorwaarden waaronder u wel (of niet) moet aanbesteden?

NL Vereniging Kindcentra
Insights

Stijgende premielast vor uw kinderopvang: dit kunt u doen

De premielast voor de kinderopvang is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Maar wat heeft deze stijging veroorzaakt? Hoe reageren verzekeraars op deze ontwikkeling?

Hacker achter laptop
Insights

Dit moet u weten over phishing

Wat is phishing precies, en hoe werkt het eigenlijk? Lees alles wat u moet weten en praktische tips om phishing te voorkomen.

 

Personeel
Insights

Mijn organisatie is aansprakelijk gesteld, wat nu?

Zo zit het met aansprakelijkheid, en 3 stappen die u kunt nemen wanneer u aansprakelijk wordt gesteld.

No risk
Insights

No-risk status: belangrijke informatie voor werkgevers!

Dat kan grote voordelen voor u hebben als werkgever. Hoe dat precies zit, leggen wij uit.

Autoverzekering

De BSO CoCab

Heeft uw BSO behoefte aan flexibel en veilig vervoer voor groepen tot 8 kinderen? En vindt u vitaliteit, kostenbesparing en goede service belangrijk? Dan is de BSO GoCab via Aon en onze mobiliteitspartner Driven precies wat u zoekt.

Personeel

Wat is de BSO fiets?

Speciaal voor scholen en kinderopvangorganisaties biedt Aon samen met partner Driven iets bijzonders: de BSO fiets. De BSO fiets is een ideaal vervoermiddel én een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Juridische zaken

Resilience: geen silo’s, maar een overkoepelende risico-aanpak

Omdat er geen eenduidige manier is om risico’s te beheersen, moet elk risico apart benaderd worden. Op deze pagina vindt u actuele relevante content over genoemde thematiek, verzameld door onze experts. Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de webinars uit de Risk & Resilience-serie.

Bedrijfscontinuïteit

Beperk schade en bescherm de continuïteit

Ontwikkelingen zoals het coronavirus, cybercrime en Brexit kunnen grote impact op uw organisatie hebben. Hoe zorgt u ervoor dat u goed bent voorbereid op verstorende invloeden van buitenaf? En hoe beperkt u effectief de gevolgen ervan op uwe continuïteit? Juist in moeilijke tijden wilt u laten zien wat uw organisatie waard is en het vertrouwen van uw klanten behouden.

bestuurdersaansprakelijkheid card

Crisismanagement: voorbereiden, oefenen, reageren en evalueren

Cybercriminaliteit, geopolitieke (handel)spanningen, klimaatverandering, reputatie-issues, brand, recessie en een stagnerende supply chain kunnen allemaal aan de basis liggen van een crisis in uw bedrijfsvoering. Wanneer het zover komt, is het zaak dat uw organisatie zich resilient toont.

Cyber card

Cybercrisismanagement: snelle, goede beslissingen maken het verschil

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom zetten we vol in op preventie. Soms is zelfs de beste preventie niet genoeg. Wat doe je als het wél verkeerd gaat? Dan maken snelle, goede beslissingen het verschil. 

Energietransitie

De risico’s, uitdagingen én kansen van de energietransitie

Bedrijven en overheden werken al jaren hard aan de energietransitie, met als doel om in 2050 een geheel duurzame energievoorziening te hebben in Nederland. De energietransitie omvat de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas, kernenergie en steenkolen naar volledig CO2 neutrale energie. Om samen de volgende stap te zetten in deze transitie, en de doelen van het klimaatakkoord te realiseren, moet er geïnvesteerd en geïnnoveerd worden.

verzuim

Verzuimbegeleiding en -preventie

Ziekteverzuim in Nederland komt in 2022 na 20 jaar weer boven de 5%. De geschatte kosten voor het ziekteverzuim bedragen meer dan 18 miljard euro. Medewerkers ervaren een verslechterde werk-privébalans en een hogere mate van werkdruk. Dat heeft invloed op onze mentale en fysieke gezondheid, zo blijkt ook uit onze whitepaper ‘Verzuim en vitaliteit’.

pagina 1 van 0